Botas

 

Botas is een beeldend kunstenaar. Als klein jongetje was hij al aan het tekenen in zijn schoolschriften. Later heeft hij dit vertaald naar het witte doek. 

Als opleiding heeft Botas de ‘Universiteit van het leven’ gedaan. Hierbij heeft hij gekozen voor de richting ‘Vrije Kunst’. Hij maakt gebruik van diverse materialen en technieken. In zijn schilderijen gebruikt hij voornamelijk acrylverf en inkt.

De kunst van Botas heeft altijd een verhaal te vertellen. De schilderijen die hij maakt komen voort uit zijn dagelijks leven. Gewoon door te leven, doet hij zijn ideeën op. Zijn schilderijen zien er vrolijk uit, toch kunnen ze over heel kritische of verdrietige onderwerpen gaan. Dat vrolijke en dat serieuze gaat heel goed samen. Hij denkt dat je van alles iets positiefs kunt maken. Alles heeft wel een positieve kant, ook al lijkt dit misschien niet altijd zo. Voor hem is het een uitdaging om met zijn schilderijen te laten zien dat het wel degelijk kan. Dat is ook een van de redenen waarom hij in zijn werken felle en opvallende kleuren gebruikt. Het moet niet te vaag zijn, vindt hij. Kunst mag best van de muur af knallen. 

Hij combineert elementen van het Kubisme en Pop-art in zijn kunstwerken die het beste zijn te omschrijven als Modern Symbolisme; elk kunstwerk vertelt een verhaal. Zijn schilderijen ontstaan doordat hij een gevoel wil uiten. Zijn gevoel kan heel breed zijn, van zijn eigen visie op de wereld tot zijn eigen diepere gevoelens. Hij denkt heel veel in plaatjes en door zijn gevoel te visualiseren kan hij deze omzetten naar een schilderij.

Er valt van alles in te ontdekken, waardoor ze uitnodigen om naar te blijven kijken. Er is méér dan alleen het plaatje dat je zo op het eerste gezicht ziet. Ze hebben als het ware een dubbele laag, een diepere betekenis, met daarin veel symboliek. Botas houdt zich ook veel bezig met oude culturen en dat verwerkt hij in zijn kunst.

Het werk van Botas staat altijd voor een krachtig lijnen spel gecombineerd met helder kleurgebruik. Hij is niet bescheiden en kleurt graag de wereld waarin we wonen.